Контактні ультразвукові перетворювачі Waygate Krautkrämer довговічні, зручні у використанні і, що найголовніше, дуже точні. Це означає високу якість результатів контролю в будь-яких умовах. Ми пропонуємо різні типи контактних ПЕП, в тому числі безліч моделей прямих поєднаних, прямих роздільно-поєднаних і похилих ПЕП.

Прямі перетворювачі, поєднані

Прямі суміщені ПЕП, які зазвичай використовуються для ручного контролю, ідеально підходять для сканування об’єктів з простою геометрією і відносно гладкою поверхнею сканування. Для ефективного виявлення дефектів за допомогою даних ПЕП необхідна плоска або криволінійна поверхня сканування, донна поверхня, паралельна поверхні введення, і паралельна поверхні вводу орієнтація дефектів. Наші перетворювачі володіють високою дозволяючою здатністю в ближній зоні, при використанні відповідної контактної мастила (гель, масло або паста) вони забезпечують прозвучування великої товщини матеріалу.

Прямі перетворювачі, об’єднані

Прямі роздільно-поєднані (РС) перетворювачі ідеально підходять для пошуку паралельних поверхні введення дефекти в деталях малої товщини за допомогою прямого пучка УЗ. Дані перетворювачі забезпечують високу роздільну здатність у підповерхнісному шарі і знижений рівень шуму, викликаного розсіюванням. Для створення і прийому ультразвукових хвиль у них використовуються окремі п’єзоелементи, розділені акустичним бар’єром Для поліпшення акустичного контакту можна притерти контактну поверхню перетворювачів або використовувати консистентну контактну мастило, наприклад гель, масло або пасту.

Похилі перетворювачі

Схильні перетворювачі використовуються для пошуку дефектів, орієнтованих під кутом до поверхні, наприклад у зварних швах. Іноді вони використовуються в механізованих і автоматизованих системах контролю. Вони засновані на принципі заломлення акустичних хвиль і працюють на поперечних або поздовжніх хвилях, що вводяться в об’єкт контролю під певним кутом. Поперечні (зрушені) хвилі найчастіше генеруються на кордоні середовищ при переході поздовжньої хвилі (хвилі розтягнення-стиснення) в об’єкт контролю. П’єзоелемент встановлюється на знімній або незйомній призмі, для забезпечення акустичного контакту застосовується контактна мастила: зазвичай це гель, олія або паста.

Для отримання більш детальної інформації заповнюйте форму: